KURUMSAL

Hakkımızda

S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi; 17 girişimci ve üretken kadının hayali ile birkaç ay boyunca yapılan toplantılar sonunda, 8 Mayıs 2013 tarihinde, Bodrum-Turgutreis’de kuruldu.

S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi; 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu hükümlerine göre değişir ortaklı, değişir sermayeli ve sınırlı sorumlu bir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'dir.

S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi; 2021 yılında Koop-Des hibe desteği ile Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde 10 adet geleneksel dokuma tezgahının yer aldığı BodrumEpik Geleneksel Dokuma Atölyesi’ni kurdu.
Kendine özgü dokusu, kışın sıcak, yazın serin tutma özelliği olan Muğla Dokumaları'ndan Tarihi Bodrum Dokuması, Yeşilyurt Bürümcük Dokuması ve coğrafi işaretli Yeşil Üzümlü Dastarı üretmeye başladı.

S.S. Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi;

Memleketimizin kurtuluş çarelerinden biri de kooperatif şirketleri kurmaktır.diyen Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolundan gitmektedir.

“Birlikten kuvvet doğar”, “bir elin nesi var, iki elin sesi var” yaklaşımını benimsemiştir.